גביית מזונות
מהן הדרכים החוקתיות העומדות לרשותכם בכל הנוגע להליכי גביית מזונות אשר אינן משולמים על ידי החייב?
על כך בשורת הבאות.
בכל אותם מקרים בהם חייב במזונות ילדים נמנע מלהעביר את התשלום בו הוא מחויב, עומדת לרשות מקבל התשלום הזכות לגביית התשלום באמצעות אחת מהדרכים הבאות:
גביית מזונות ילדים באמצעות המוסד לביטוח לאומי ו/או גביית מזונות ילדים באמצעות לשכות ההוצאה לפועל.
גבייה באמצעות המוסד לביטוח לאומי
גביית מזונות דרך המוסד לביטוח לאומי מתאפשרת במקרים בהם הכנסותיו של מקבל המזונות (ברוב המקרים האישה), אינם עולים על הסכומים אשר נקבעו בתקנות המוסד לביטוח לאומי ובמקרים בהם החייב בתשלום איננו מתגורר תחת קורת גג אחת עם מקבל התשלום. במקרים אלו, המוסד לביטוח לאומי משלם את סכום המזונות כפי שאילו נקבעו בפסק דין (ובמידה והם אינם עולים על הסכום שנקבע בתקנות הביטוח לאומי).
גביית מזונות באמצעות לשכות ההוצאה לפועל
דרך נוספת לגביית מזונות ילדים היא באמצעות אחד ממסלולי הגבייה העומדים לרשותכם בלשכות ההוצאה לפועל.
מסלולים אלו כוללים את המסלול הרגיל לגביית חובות ואת מסלול מזונות במסגרתו כמעט ולא נדרשת מעורבותו של הזוכה (מקבל התשלום) לאורך כל תהליכי הגבייה ונקיטת האמצעים כנגד החייב.
במסגרת כל אחד ממסלולי הגבייה המוצעים לכם בלשכות ההוצאה לפועל, ננקטים כנגד החייב הליכים מבצעיים לגביית החוב.
הליכים אלו כוללים בין היתר:
הטלת עיקול על משכורתו של החייב, הטלת עיקולים על כספים וחסכונות העומדים לרשות החייב, עיקול חלקו בדירת המגורים, הטלת עיקולי רכוש, עיכוב יציאה מהארץ, פקודת מאסר ועוד.
במסגרת המסלול הרגיל לגביית מזונות דרך לשכות ההוצאה לפועל, הזוכה (מקבל התשלום) רשאי לנהל את תיק המזונות בכוחות עצמו או באמצעות בא כוח (עורך דין לענייני משפחה המתמחה בדיני מזונות ודיני הוצאה לפועל).
מנגד, עומד לרשותכם מסלול מזונות אשר נפתח במהלך שנת 2014 ברשות האכיפה והגבייה, ובמסגרתו הליך הגבייה מתבצע ללא מעורבות ישירה של הזוכה, כאשר לשכות ההוצאה לפועל הן אלו הנוקטות את ההליכים כנגד החייב.
הצטרפות למסלול מזונות מתאפשרת לכל אחד ואחת מכם ובכל רגע נתון.